18:12 / 02.02.2018.

Autor: HRT

Luigi Di Biagio v.d. talijanskog izbornika

-

-

Foto: - / -

Aktualni izbornik mlade talijanske nogometne reprezentacije Luigi Di Biagio imenovan je vršiteljem dužnosti izbornika najbolje selekcije Italije.
Aktualni izbornik mlade talijanske nogometne reprezentacije Luigi Di Biagio imenovan je vršiteljem dužnosti izbornika najbolje selekcije "azzurra", objavio je u petak predsjednik komisije koja trenutačno vodi Talijanski nogometni savez (FIGC) Alessandro Costacurta.

"Luigi Di Biagio vodit će našu najbolju momčad do izbora trajnog rješenja ako to želi. Zasada se on mora smatrati izbornikom mlade reprezentacije i vršiteljem dužnosti A reprezentacije", rekao je Costacurta.

Talijanski olimpijski odbor (CONI) postavio je Costacurtu za predsjednika komisije koja je privremeno preuzela vođenje FIGC-a nakon neuspjelih predsjedničkih izbora u savezu održanih u ponedjeljak.

Italija se nakon 60 godina nije plasirala na Svjetsko prvenstvo, a po završetku tih neslavnih kvalifikacija dotadašnji izbornik Gian Piero Ventura morao je odstupiti.

Kako je odstupio i predsjednik FIGC-a Giorgio Tavecchio, Italija je odgodila imenovanje novog izbornika, a u međuvremenu je dogovorila prijateljske utakmice protiv Argentine (23. ožujka) i Engleske (27. ožujka). Za tu akciju momčad bi trebao voditi Di Biagio, dok se kao moguća trajnija rješenja spominju Roberto Mancini, Antonio Conte, Claudio Ranieri i Carlo Ancelotti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!