Liverpool traži od Francuza da se ispričaju

31.05.2022.

12:34

Autor: HRT/Hina

Slavlje igrača Liverpoola

Slavlje igrača Liverpoola

Foto: Phil Noble / REUTERS

Predsjednik nogometnog kluba Liverpool Tom Werner zatražio je od francuske vlade ispriku nakon ocjene da su navijači engleskog kluba jedini krivi za kašnjenje finala Lige prvaka u Parizu.

Subotnje finale između Real Madrida i Liverpoola (1-0) kasnilo je 35 minuta, a francuske vlasti rekle su da su odgovorni navijači Liverpoola s krivotvorenim ulaznicama.


Francuska ministrica sporta Amelie Udea-Castera optužila je u ponedjeljak Liverpool da je ostavio svoje navijače bez nadzora, za razliku od španjolskog kluba.


Werner je ministrici poslao dopis u kojem je izrazio "nevjericu" zbog nedokazanih optužbi, prije nego što je Europska nogometna unija (UEFA) otvorila neovisnu istragu.

- Vaši komentari su neodgovorni, neprofesionalni i apsolutno bez poštovanja prema tisućama emocionalno povrijeđenih navijača, kazao šef Redsa, koji je također osudio strategiju okrivljavanja navijača.


- U ime svih navijača koji su doživjeli noćnu moru, ispričavam se i potvrđujem da će francuske vlasti i UEFA dopustiti neovisnu i transparentnu istragu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!