13:44 / 29.04.2021.

Autor: T.D./HRT

Legende Rangersa i Celtica nahvalile Bornu Barišića

Borna Barišić

Borna Barišić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Tri kola dijele Glasgow Rangerse do naslova prvaka u Škotskoj. Nakon devetogodišnje dominacije Celtica, odličnom sezonom prekinuli su dominaciju ljutitog rivala. Tradicionalno pred kraj sezone, biraju se njihovi istaknuti akteri.


Bivši igrači Rangersa i Celtica, Kris Boyd i Andy Walker, sudjelovali su u izboru za Sky Sports za najbolju momčad prvenstva. Prema mišljenju bivših nogometaša, Borna Barišić našao se u oba sastava. 

Kris Boyd imao je samo riječi hvale za braniča hrvatske nogometne reprezentacije i obranu Rangersa.

- James Tavernier i Borna Barišić se tako dobro nadopunjuju. Koliko smo puta vidjeli kako prebacuju stranu jedan drugom? Većina širine i opasnosti Rangersa dolazi od Taverniera i Barišića. Da bi im to omogućili, presudno je da su veznjaci odradili dobar posao, rekao je Boyd. 

Čak je i bivši igrač Celtica, Andy Walker uputio pohvalu braničima novog prvaka.

- Obrana Rangersa ove sezone je zapanjujuća, teško primaju golove. Znam da u modernom nogometu postoji potražnja za bekovima koji bi se visoko postavili na terenu i gotovo bili napadačka opcija. Tavernier i Borna Barišić pokazali su da to mogu, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!