Legenda Ajaxa i Barcelone ima "nepopravljivo" oštećenje srca

19.01.2023.

18:48

Autor: A.M./HRT

Marc Overmars

Marc Overmars

Foto: Denis Balibouse / REUTERS/File Photo

Bivši nogometaš Ajaxa i Barcelone te nizozemski reprezentativac Marc Overmars hospitaliziran je 29. prosinca, a sada se ispostavilo da ima velikih problema sa srcem.

Kad je završio u bolnici mišljenje je bilo da je imao blagi moždani udar te je brzo objavljeno kako se dobro oporavlja. No ispostavilo se kako je pretrpio teško oštećenje srca, koje, kako piše nizozemski "De Telegraaf", pumpa krva sa samo 30 posto normalnog volumena te je "nepopravljivo" oštećeno. Inače, zdravo srce pumpa oko 60 do 70 posto volumena.


Prema Luuku Otterspooru, kardiologu u Einhovenu, točna procjena situacije moći će se napraviti tek za šest mjeseci, kad se srce oporavi od šoka. On očekuje da će se srčana funkcija  popraviti za nekoliko postotaka jer se neke stanice obnove, a srčani mišić dijelom nauči kompenzirati oštećenje. 


Četrdesetdevetogodišnji Overmars je do prije godinu dana bio tehnički direktor Ajaxa, a u veljači 2022. je dobio otkaz zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. Zaposlio ga je Royal Antwerpen, zbog čega su se povukli mnogi klupski sonzori. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!