09:55 / 05.05.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT

Lažirao smrt da prevari osiguranje, pronađen živ nakon četiri godine

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Nakon što je prije četiri godine bivši igrač Schalkea Hiannick Kamba proglašen mrtvim u prometnoj nesreći, njemački Bild otkrio je veliku prevaru.
Nakon što je prije četiri godine bivši igrač Schalkea Hiannick Kamba proglašen mrtvim u prometnoj nesreći, njemački Bild otkrio je kako je ovaj Kongoanac živ te da radi u Njemačkoj.

Naime, Kamba je navodno poginuo 2016. u prometnoj nesreći u Kongu, a njegova udovica dostavila je njemačkim vlastima smrtovnicu iz Konga i obavijest o sprovodu u tamošnjim novinama.

Nakon što je udovici na račun stigao novac od osiguranja i premija za smrt u prometnoj nesreći, Nijemci su otkrili veliku prevaru. Bild piše da je Kongoanac živ i da radi Njemačkoj u jednoj energetskoj tvrtki u blizini Gelsenkirchena.

Njemačka javna tužiteljica Anette Milk za Bild je izjavila kako Kamba tvrdi da su ga oteli prijatelji u Kongu u siječnju 2016. te da je ostao bez dokumenata, mobitela i novca.

Kambina žena tvrdi da je tek sada saznala da joj je suprug živ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!