Ipak se neće igrati utakmica Brazil - Argentina

16.08.2022.

19:02

Autor: HRT/Hina

Igrači i zdravstvene vlasti u naguravanju

Igrači i zdravstvene vlasti u naguravanju

Foto: Amanda Perobelli / REUTERS

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo između Brazila i Argentine, koja je prekinuta 5. rujna prošle godine nakon pet minuta nakon ulaska brazilskih sanitaraca na travnjak ipak neće biti odigrana, objavio je Argentinski nogometni savez (AFA). 

Brazilski sanitarci su utrčali na travnjak optužujući trojicu argentinskih reprezentativaca za kršenje tamošnjih pravila vezanih uz pandemiju virusa COVID-19 koji su tada bili na snazi. Susret je stoga bio prekinut jer su se Argentinci povukli u svlačionicu.


Iako su se i Brazil i Argentina uvjerljivo kvalificirali za Katar, Brazil kao prvi u južnoameričkim kvalifikacijama sa 45 bodova, a Argentina kao druga sa 39 bodova, Međunarodni nogometni savez (FIFA) je inzistirao da se ta zaostala utakmica ipak odigra iako su protiv nje bili i Brazilci i Argentinci.


Iz AFA-e su objavili kako će platiti kaznu od 150,000 švicarskih franaka od kojih polovinu odmah, dok je druga polovina uvjetna na rok od dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!