08:48 / 20.05.2020.

Autor: Hina/HRT

Kostarika nastavila nogometno prvenstvo

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Kostarika je zabilježila samo 866 zaraze koronavirusom i samo deset preminulih, što je najbolji rezultat u regiji.
Kostarika je nastavila svoje nogometno prvenstvo u utorak s utakmicom između Guadalupea i Limonea odigranom bez gledatelja i s rezervnim igračima na tribinama kako bi se poštivale mjere fizičkog distanciranja.

Kostarikanska liga je prekinuta 15. ožujka, a pobjeda Guadalupea od 1-0 nad Limoneom je prva od šest utakmica koje bi se u ovoj državi trebale odigrati ovaj tjedan.
Dvanaest kostarikanskih klubova se vratilo treninzima 15. svibnja, a prvenstvo je nastavljeno sa strogim pravilima koja zabranjuju grljenje igrača, zatim naređuju dezinficiranje svlačionica  i dopuštaju pet zamjena umjesto dosadašnje tri.

Utakmicu igranu u utorak u Herediji, 10km sjeverno od glavnog grada Sana Josea, prenosila je lokalna televizija i na stadion su mogli osim igrača i trenera samo još televizijski djelatnici koji su osiguravali prijenos i suci.
Kostarika je zabilježila samo 866 zaraze koronavirusom i samo deset preminulih, što je najbolji rezultat u regiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!