14:11 / 17.09.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

KNVB: Nije primjereno sponzorstvo seksualne industrije

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

FC Emmen neće smjeti sklopiti sponzorski ugovor s tvrtkom koja proizvodi seksualne igračke, objavio je Nizozemski nogometni savez (KNVB).
Nizozemski prvoligaš FC Emmen neće smjeti sklopiti sponzorski ugovor s tvrtkom koja proizvodi seksualne igračke, objavio je u četvrtak nizozemski nogometni savez (KNVB).

Emmen je u nedjelju prvu utakmicu nizozemskog prvenstva igrao s dresom bez ičijeg loga s obzirom da su još tražili sponzora. Nakon što su se dogovorili s tvrtkom EasyToys, tražili su odobenje KNVB-a, ali su odbijeni.

- Nije primjereno da se na sportskoj opremi reklamira sponzorstvo seksualne industrije, navodi se u priopćenju KNVB-a u kojemu se dodaje kako je to kršenje njihovih pravila.

- Moramo uzeti u obzir da je nogomet i za stare i za mlade, navodi se u priopćenju.

Klub je pak objavio da je iznenađen i uzrujan zbog odbijanja, ali da će razmotriti situaciju.

- Razmotrit ćemo argumente KNVB-a i vidjeti što ćemo sljedeće napraviti. U svakom slučaju ne želimo odbaciti nekoga tko nam želi biti glavni sponzor, priopćili su iz kluba.

Uprava tvrtke EasyToys također je iznenađena odlukom KNVB-a.

Inače, EasyToys ima manji sponzorski ugovor s još jednim prvoligašem, FC Groningenom, no on se odnosi na objavljivanje reklama na oglasnim pločama na stadionu.

Prema KNVB-u, dopuštenje Saveza nije potrebno za oglašavanje na reklamnim pločama, ali je potrebno za objavljivanje reklama na dresu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!