16:51 / 04.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Klubovi u Njemačkoj spremni otvoriti stadione

Ilustracija (REUTERS/Thilo Schmuelgen)

Ilustracija (REUTERS/Thilo Schmuelgen)

Foto: - / REUTERS

Odluku će donijeti Ministri zdravstva svih njemačkih saveznih država.
Njemački nogometni prvoligaši i drugoligaši (DFL) na sastanku održanom u utorak dogovorili su kako su spremni otvoriti svoje stadione za manji broj gledatelja ako političke vlasti daju zeleno svjetlo za takvo što tijekom ovoga mjeseca.

- Ako i kada se navijači vrate na stadione ne ovisi o DFL-u već o političkim vođama. Mi ni očekujemo niti tražimo bilo što, ali se pripremamo za taj mali korak kada dođe vrijeme za to, rekao je izvršni direktor DFL-a Christian Seifert.

Ministri zdravstva svih njemačkih saveznih država trebali bi se sastati sljedećeg tjedna kada bi jedna od tema trebala biti i povratak navijača na stadione.

Prema trenutačnoj odluci u Njemačkoj vrijedi zabrana svih događanja s velikim brojem ljudi do 31. listopada.

Prošlosezonsko njemačko nogometno prvenstvo, prekinuto zbog pandemije koronavirusa sredinom ožujka, nastavljeno je u svibnju utakmicama bez prisustva gledatelja te je na takav način i okončano krajem lipnja.

Novo njemačko prvenstvo počinje 18. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!