Klopp postao počasni građanin Liverpoola

03.11.2022.

17:08

Autor: A.M./Hina

Juergen Klopp s plaketom "Freedom of the City of Liverpool"

Juergen Klopp s plaketom "Freedom of the City of Liverpool"

Foto: Andrew Boyers / REUTERS

Grad Liverpool dodijelio je veliko priznanje njemačkom strategu Juergenu Kloppu, treneru nogometnog kluba iz tog grada, tako što ga je proglasio počasnim građaninom Liverpoola.

Najveće gradsko priznanje 55-godišnji njemački stručnjak je primio na svečanosti u gradskoj vijećnici, a u znak svega što je napravio u klubu od dolaska 2015. godine. Kulminacija njegovog rada bila je osvojena Liga prvaka 2019. godine, kao i naslov prvaka Premier lige sezonu poslije. Uz primljenu plaketu "Freedom of the City of Liverpool" Klopp je priznao.


- Nikada u životu nisam bio u sličnoj prilici. Volim tradiciju, volim ovakve događaje, ali ne da sam ja u središtu svega. Unatoč tome moram priznati da sam baš uživao u svemu, pogotovo u dirljivim govorima, rekao je njemački strateg.


Inače, prije Kloppa samo je jedan stranac u povijesti primio ovu nagradu grada Liverpoola, bio je to Nelson Mandela, nekadašnji predsjednik Južnoafričke republike i borac za rasnu ravnopravnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!