Klopp: Ovo se nikad nije dogodilo u povijesti nogometa

12.07.2022.

16:46

Autor: K.L./HRT

Jürgen Klop

Jürgen Klop

Foto: Athit Perawongmetha / REUTERS

Trener Liverpoola Jürgen Klopp jedan je od glasnijih kritičara napornog ritma utakmica koji nameću krovne nogometne organizacije.

Smatra njemački stručnjak da igrači nemaju dovoljno vremena za odmor.

- Moramo se pobrinuti da damo momcima dovoljno vremena za odmor. Sada imamo pet zamjena što je krucijalno, sjajne vijesti, ali UEFA i FIFA moraju biti veoma oprezni s onim što stvarno žele jer žele kvalitetne turnire, a ako imaš umorne igrače, nemaš kvalitetan turnir, rekao je Klopp.

Svjetsko prvenstvo odigrava se ove godine iznimno u zimi, od 21. studenog do 18. prosinca u Kataru, što će dodatno zakomplicirati kalendar igrača.

- Moramo razmisliti i Premier liga mora razmisliti. Jedan tjedan. Recimo da Engleska postane svjetski prvak i tjedan poslije "Boxing Day" i svi očekuju da opet budeš spreman. Ovo se nikad nije dogodilo u povijesti nogometa, ali za ovu generaciju se uvijek iznova događa. Ne uvijek isto, ali slične situacije. Treba govoriti o pravim stvarima i dati igračima odmor da mogu biti igrači koji su sposobni biti, zaključio je Klopp.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!