Klopp o "gorućoj" temi u Liverpoolu: Veoma sam pozitivan

12.01.2022.

16:30

Autor: K.L./HRT

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp

Foto: Phil Noble / REUTERS

Trener Liverpoola Jürgen Klopp smatra da klub neće imati problema s postizanjem dogovora s Mohamedom Salahom oko njegovog novog ugovora.

Upravo je produženje ugovora s najboljim igračem bila jedna od tema konferencije za medije uoči polufinala Liga kupa s Arsenalom.

- Veoma sam pozitivan, ali ne mislim da ima smisla govoriti u ime navijača jer oni sigurno nisu nervozni kao mi. Znaju klub veoma dugo i znaju da se ljudi u klubu bave s različitim stvarima već jako dugo, tako da mislim da ima više razloga da biti pozitivan. No, ne možemo ništa govoriti o tome dok se sve ne dogovori. Imamo dobre razgovore, to je sve što mogu reći, rekao je Klopp na konferenciji.

Navijači su postali zabrinuti nakon spomenutog intervjua Salaha za GQ, jer je kazao da ostanak nije u njegovim rukama.

- Danas je veoma opasno davati takve intervjue. Znamo da Mo želi ostati, svi to želimo, ali potrebno je vrijeme za takve stvari. Ne može ništa promijeniti. Postoji mnogo stvari u pregovorima, tu je i agent, ali nema mjesta za brigu. To je normalan proces, zaključio je Salah.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!