Klopp: Naravno da nisam za održavanje Svjetskog prvenstva svake dvije godine

11.09.2021.

13:56

Autor: K.L./HRT

Jurgen Klopp

Jurgen Klopp

Foto: Peter Powell / REUTERS

Trener Liverpoola Jürgen Klopp stao je uz mnoge iz svijeta nogometa i rekao da nikako ne bi želio da se Svjetsko nogometno prvenstvo igra svake dvije godine, što je kao mogućnost najavio Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e.

- Naravno da ne mogu biti za održavanje turnira svake dvije godine jer već ionako igramo previše. Gdje je dobra, stara i veoma važna predsezona kad uopće nema turnira?, počeo je Klopp te nastavio:

- Onda oni kažu da će klubovi igrati turnire, ali klubovi to mogu odlučiti. Ponekad odigraju utakmicu u inozemstvu, to je isto važno za klubove. Imali smo predsezonu od šest do osam tjedana, a sada svi koji treniraju za veliko natjecanje, trebaju pripreme. Idu na Olimpijske igre, idu na planine na pripreme i tamo treniraju pa su onda spremni za to kad imaju natjecanje. Ali nogometaši samo igraju. Nogometaši igraju cijelu godinu, pa imaju tri tjedna slobodno, dva tjedna predsezone pa onda opet igraju. Kako možeš poboljšati igru ako samo igraš? Ne možeš... Radiš što radiš, ali ljudi ne slušaju, nitko ne sluša!, zaključio je Klopp.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Infantino je uz ovu temu spominjao i natrpanost nogometnog kalendara te sve veću isprepletenost klupskih i reprezentativnih obaveza.

- Previše je besmislenih utakmica i sadašnji kalendar je dosegnuo neke limite. Ovakav raspored je neodrživ. Moramo imati jedinstven sustav koji će smisleno razlučivati klupske od reprezentativnih utakmica, rekao je Infantino.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!