18:23 / 25.05.2018.

Autor: A.M./Hina

Klopp hvali Zidanea: Bio je briljantan igrač, a sada je briljantan trener

Juergen Klopp (Screenshot: YouTube)

Juergen Klopp (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Zinedine Zidane je uvijek bio borac kao igrač, a kao trener je postigao nevjerojatne stvari unatoč vrlo kratkoj karijeri.
Zinedine Zidane je uvijek bio borac kao igrač, a kao trener je postigao nevjerojatne stvari unatoč vrlo kratkoj karijeri, nahvalio je trenera Real Madrida strateg Liverpoola Juergen Klopp na konferenciji za novinare uoči subotnjeg finala Lige prvaka u Kijevu. Za mene je Zidane jedan od pet najboljih igrača koji su ikad igrali nogomet, a kako je odrastao u Marseilleu cijeli život je bio pravi borac. Trebalo je dosta hrabrosti preuzeti bez iskustva klub kao što je Real Madrid, a njemu se to isplatilo, kazao je Klopp.
Zidane je u siječnju 2016. godine postao trener Reala, a otad je nanizao čak devet trofeja te mu je jedinom uspjelo dvaput zaredom osvojiti Ligu prvaka.
Ja sam u Liverpoolu duže negoli što traje njegova trenerska karijera, a Zidane sada može osvojiti i treći puta zaredom Ligu prvaka. Možda je samo sretnik, ali ja vjerujem da je briljantan i kao trener
, kazao je Klopp, koji je dodao kako mu se jako sviđa igra Reala.
To je nogomet kojem i sam težim. Vjerujem da će to biti spektakularno finale, praznik nogometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!