10:24 / 24.11.2020.

Autor: I.L./Hina

Klopp: Cijeli svijet se promijenio, ali tv ugovori se ne diraju!?

Foto: REUTERS/Laurence Griffiths

Foto: REUTERS/Laurence Griffiths

Foto: - / REUTERS

Nedavno je apelirao da se ponovno uvede pravilo o pet zamjena u Premier ligi.
Nakon što je prošlog tjedna apelirao da se ponovno uvede pravilo o pet zamjena tijekom utakmica Premier lige, trener Liverpoola Juergen Klopp sada je kritizirao britanske tv postaje koje imaju pravo prijenosa utakmica engleskog prvenstva.

- Izluđuje me kad mi netko kaže da ugovore s tv kućama nije moguće promijeniti, pa ti ugovori nisu napravljeni u vrijeme pandemije koronavirusa. Cijeli svijet se promijenio zbog koronavirusa, ali ugovori s tv postajama se ne smiju dirati. Govore kako je to komplicirano, a ustvari o tome odlučuju ljudi koji su zavaljeni u fotelje u svojim uredima. Sky i BT, koji prenose utakmice Premier lige, moraju se dogovoriti oko toga, rekao je za britanske medije Klopp i dodao: - Igrači pate, sve je više ozlijeđenih. U srijedu igrate Ligu prvaka, a onda u subotu u 12.30 sati vas čeka utakmica Premier lige. Ako ovako nastavimo pitanje je hoću li do kraja sezone imati 11 zdravih igrača.

I dok u Ligi prvaka klubovi imaju pravo na pet zamjena tijekom utakmice, Premier liga je jedino prvoligaško natjecanje u Europi koje se je vratilo na standardno pravilo s tri zamjene.

- Pitaju me novinari zašto u Premier ligi tek u kasnijim fazama utakmice radim izmjene, te zašto ne rotiram više igrača. Možemo rotirati u napadu, ali na ostalim pozicijama zamjene su nam klinci, a tijekom utakmice uvijek morate imati na umu da vam se netko zbog nakupljenog umora može ozlijediti. Vi ranije napravite zamjene i onda utakmicu završite s devet igrača, kazao je Klopp.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!