14:14 / 30.12.2021.

Autor: A.M./Hina

Kineskim nogometnim reprezentativcima zabranjeno tetoviranje

Ilustracija

Ilustracija

Foto: IvanRiver / Shutterstock.com

Nogometašima koji igraju za kinesku reprezentaciju zabranjeno je tetoviranje, a onima koji ih imaju savjetovano je da ih skinu, objavila je Generalna uprava za sport.

Time bi se, navodi Uprava za sport, pružio dobar primjer društvu.


 U priopćenju se navodi da je u posebnim okolnostima moguće da igrači prekriju tetovaže na treningu ili utakmicama ako se s time složi ostatak ekipe.


 Nekim domaćim nogometnim zvijezdama, kao što je reprezentativni branič Zhang Linpeng, već je ranije rečeno da prekriju svoju tetovažu.


Iako ih vladajuća Komunistička partija ne odobrava, tetovaže su postale popularne među mladim Kinezima. Kina od sredine 2018. godine pojačano donosi regulativu kako bi spriječila pojavljivanje tetovaža na televiziji.


 U kineskoj kulturi tetovaža nosi stigmu jer su je u prošlosti koristili da bi označili kriminalce, a i danas su tetovaže povezane s kriminalnim skupinama u istočnoj Aziji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!