10:49 / 13.12.2021.

Autor: A.M./HRT/Hina

Kimmich prebolio koronu i spreman se cijepiti

Joshua Kimmich

Joshua Kimmich

Foto: Thilo Schmuelgen / REUTERS/File Photo

Veznjak Bayerna Joshua Kimmich bio je na udaru zbog toga što se ne želi cijepiti protiv koronavirusa, no dobio je za svoj stav potporu bavarskog kluba. U studenom se zarazio koronavirusom i prebolio je bolest te je sada negativan, no zbog dugotrajnih komplikacija, točnije lezija na plućima, očekuje se da će zaigrati tek sljedeće godine. Iako je zarazom stekao prirodni imunitet,  sad je spreman i cijepiti se, javlja njemački ZDF.

- Bilo mi je teško nositi sa strahom i zabrinutošću u vezi cijepljenja i zato sam bio tako dugo neodlučan. Gledajući unatrag bilo bi bolje da sam se prije cijepio, izjavio je Kimmich, koji se je zarazio u studenome.


Kimmich je u listopadu objavio da nije cijepljen i u tome je dobio podršku kluba, a s druge strane na njega su bile usmjerene kritike širom Njemačke.


Veznjak Bayerna kazao je da razumije kritike koje su bile upućene na njegov račun, ali da je bilo i onih koje su otišle predaleko:


- Neke kritike prešle su granicu, nisu bile objektivne. Imam osjećaj da su se pritom neki htjeli istaknuti na račun ove situacije.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!