Kek: Novi sustav protiv Hrvatske pokazao i dobre i loše strane

27.03.2022.

10:36

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Matjaž Kek i Mario Mandžukić

Matjaž Kek i Mario Mandžukić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Slovenska nogometna reprezentacija je u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Dohi jučer igrala u promijenjenom sustavu koji je pokazao neke probleme ali i dobre stvari, izjavio je u nedjelju slovenski izbornik Matjaž Kek

Hrvatska i Slovenija odigrale su 1:1, a pogodak za Slovence postigao je Jaka Bijol u prvoj minuti sučeve nadoknade.

- Iskoristili smo utakmicu protiv Hrvatske da provjerimo određene probleme, da pokažemo nešto novo i da dođemo na drugu energiju, rekao je Kek nakon utakmice.

- Protiv Hrvatske ne možete očekivati ​​da ćete imati isti posjed lopte ili igrati jedan na jedan s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem ili Ivanom Perišićem. Konačni rezultat je za nas bolji nego što se moglo vidjeti na terenu. Ali drago mi je da smo neke od dogovorenih stvari odradili relativno dobro, dodao je slovenski izbornik. 

Pojasnio je da su se vratili na postavu koja je već donijela rezultate u Sloveniji i koja je prilagođena karakteristikama igrača.

- Nova postava je donijela neke probleme, ali i dobre stvari. Znali smo da će pritisnuti dvojicu napadača, ali kada smo im se približili i natjerali ih na pogrešku, onda je bilo bolje, rekao je Kek.

Također je naglasio da igrači na trenutke pokazuju previše poštovanja prema uglednijem nogometašu te da moraju borbenije reagirati. No, Kek je na kraju bio zadovoljan, ponajviše zato što nisu odustajali.

- Pozitivan ishod je uvijek dobar ako si pametan. Ako si budala, može te navesti da pomisliš da si učinio dovoljno kad nisi napravio baš ništa, zaključio je Kek, naglasivši kako je sve ovo priprema za četiri utakmice koje njegovu reprezentaciju očekuju u lipnju u Ligi nacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!