Kapetan Azzurra i Juventusa podržao Superligu, ukinuo bi VAR

11.11.2021.

11:38

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini

Foto: Jennifer Lorenzini / REUTERS

Kapetan talijanske nogometne reprezentacije i Juventusa Giorgio Chiellini u razgovoru za DAZN podržao je propali projekt europske Superlige, te poručio kako bi ukinuo VAR.

- Budućnost nogometa ide ka europskom pristupu u odnosu na nacionalne lige. Uz svo poštovanje, nogometaš Juventusa želi igrati te utakmice. Stigli smo do točke bez povratka, rekao je 37-godišnji branič.

Superliga se trebala odvojiti od Lige prvaka u samostalno natjecanje s 20 klubova. Petnaest pozvanih klubova iz pet najbogatijih europskih liga imalo bi zaštićeni status, dok bi preostalih pet mjesta bilo otvoreno za druge klubove. Od ideje su prvo odustali engleski klubovi, a zatim Atletico Madrid, Milan i Inter. Juventus, Real Madrid i Barcelona jedini su koji se i dalje ne odriču tog projekta.

- Institucije, klubovi i igrači moraju se sastati kako bi reformirali kalendar i stvorili nova natjecanja kako bi ponovo pokrenuli ovaj sport, koji je i dalje najljepši na svijetu, ali se može unaprijediti, dodao je.

Kao primjer je naveo profesionalne lige u SAD-u: - U SAD-u, koji su majstori za ovakve stvari, napravili su Superlige u svakom sportu.

Chiellini se izjasnio i za smanjenje Serie A sa 20 na 18 klubova.

- Možda bi se mogli vratiti i na 16 klubova, no mislim da je 18 pravi broj kako bi podigli konkurentnost.

Osvrnuo se i na upotrebu VAR-a (Video Assistant Referee).

- Ja bih kao i većina romantika, ukinuo VAR, ali svijet ide naprijed i mi se moramo mijenjati s njim, poručio je Chiellini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!