"Kad bi on primio loptu, nogomet je postajao poezija"

30.12.2022.

20:11

Autor: TVD2/A.M./HRT

Anton Samovojska

Anton Samovojska

Foto: TVD2 / HRT

Smrt najveće zvijezde u povijesti nogometa potresla je cijeli svijet. Veliki Pele, kralj nogometa, pridružio se Maradoni na nebeskim travnjacima.

- Pele je bio, ostao i ostat će kralj nogometa. To je i bio njegov nadimak, on je prvo imao nadimak Pele, ali kad su ljudi vidjeli kako igrao dobio je nadimak kralj, što su prihvatili posvuda u svijetu. Njegova pojava potaknula je tu frazu "nogomet, lijepa igra". On je bio taj igrač koji je došao i predstavio nogomet kao veselje i radost, kao najljepšu moguću igru, rekao je HTV-ov stručni komentator Anton Samovojska.


- Bio je najsvestraniji nogometaš na zemlji. Lijeva i desna noga posve jednaki, šut na gol fantastičan, realizacija sjajna, brz kao vjetar, bio je visok samo 173 cm, ali imao je nevjerojatan skok i nevjerojatno mnogo golova postizao je glavom. Bio je sve, rasni centarfor, ali i velemajstor kreacije. Jedan nogomet bio je kad lopta nije bila kod njega, a kad bi je on primio, onda je nogomet postajao poezija, dodao je.


- Pele, Messi i Maradona. Svatko neka izabere po svom izboru, oko svega se može svađati. No kralj je ipak kralj, zaključio je svojim izborom trojice najboljih u povijesti Anton Samovojska.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!