Južna Amerika podržava Infantina

12.10.2022.

11:14

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Gianni Infantino

Gianni Infantino

Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock

Na sastanku u Asuncionu Izvršni odbor Južnoameričke nogometne konfederacije (CONMEBOL) izrazio je potporu sadašnjem predsjedniku Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianniju Infantinu za reizbor u ožujku 2023. godine.

Nakon razmjene mišljenja o sadašnjosti i budućnosti južnoameričkog i svjetskog nogometa, Infantino je dobio jednoglasnu potporu saveza članica CONMEBOLA, objavila je južnoamerička konfederacija na svojoj web stranici.

Čelnik FIFA-e, koju vodi od 2016. godine, prethodno je bio na sastanku s vodstvom CONMEBOLA.

Švicarac Infantino će na 73. FIFA kongresu u ožujku 2023. godine u Kigaliju, glavnom gradu Ruande, ići po treći mandat na čelu Saveza.

Funkciju je preuzeo 2016. godine kada je Fifa bila upletena u korupcijski skandal, poznatiji kao FifaGate, koji je s trona svrgnuo dugogodišnjeg predsjednika, Švicarca Seppa Blattera.

Podrška CONMEBOLA dolazi u vrijeme zategnutih odnosa na nogometnom planetu povezanih s isključenjem Rusije sa Svjetskog prvenstva 2022. i prijedlogom da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!