17:19 / 15.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Juventus objavio veliki financijski gubitak: Tržište je skoro zamrlo

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Slavni klub s devet uzastopnih naslova prvaka Italije u 2019. godini je imao gubitak od 39,9 milijuna eura.
Talijanski prvak Juventus zabilježio je prošle sezone, zaključno s 30. lipnja 2020. godine, gubitak od 89,7 milijuna eura, objavio je u četvrtak torinski velikan na svojoj skupštini.

Slavni klub s devet uzastopnih naslova prvaka Italije u 2019. godini je imao gubitak od 39,9 milijuna eura. Predsjednik kluba Andrea Agnelli predsjedao je redovitom generalnom skupštinom u Torinu putem videokonferencije.

- Imamo gubitak, a imat ćemo ga i u mjesecima koji dolaze zbog koronavirusa. I tijekom ljetnog prijelaznog roka tržište je skoro zamrlo jer je europski nogometni sustav pretrpio je gubitak između 5,2 i 6,3 milijarde eura. Nogomet je ipak pokazao veliko jedinstvo i siguran sam da izaći ćemo ojačani i s još atraktivnijom predstavom za navijače, kazao je predsjednik Juventusa Agnelli .

Na skupštini Juvea obznanjen je i dolazak Federica Cherubinija na mjesto novog direktora, koji bi trebao objediniti aktivnosti kluba u dvije makro-strukture - nogometnoj i poslovnoj.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!