Još jedan slavni njemački nogometaš protiv SP-a svake dvije godine

06.10.2021.

17:09

Autor: K.L./HRT

Oliver Bierhoff

Oliver Bierhoff

Foto: katatonia82 / Shutterstock.com

 Izvršni direktor Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Oliver Bierhoff izjavio je u srijedu kako se protivi ideji da se svjetsko nogometno prvenstvo organizira svake dvije godine što predlaže FIFA.

- Moramo misliti na pritisak koji je na igračima, izjavio je Bierhoff u srijedu na konferenciji za novinare u Hamburgu.

- Igranje svjetskog prvenstva svake dvije godine? Još nisam sreo nikoga tko mi je rekao da je to dobra ideja, dodao je europski prvak s Njemačkom 1996.

Bierhoff smatra da se FIFA mora manje koncentrirati na "maksimizaciju prihoda i više na kvalitetu susreta".

- Radi se o tome da gledamo velike utakmice, pune strasti. To nije moguće uz zgusnuti kalendar, kako fizički tako i mentalno, upozorio je bivši napadač Milana.

S njim se prošli tjedan složio i privremeni predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Rainer Koch koji je za časopis "Kicker" izjavio da prijedlog o svjetskom prvenstvu svake dvije godine "nije dobra za budućnost nogometa".

Istog je mišljenja i Philipp Lahm koji smatra da se svjetsko prvenstvo treba "ostati kakvo jeste" u ciklusu od četiri godine.

- Uvjeren sam da stvari trebaju ostati takve kakve jesu, rekao je 37-godišnji Lahm koji je s Njemačkom osvojio naslov svjetskog prvaka 2016. i koji je sada direktor Eura 2024. kojeg organizira Njemačka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!