11:35 / 30.12.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Jorginho za povratak na pet zamjena u Premier ligi

Jorginho

Jorginho

Foto: Tony Obrien / REUTERS

Veznjak Chelseaja Jorginho smatra ludim potezom što se Premier liga vratila na tri zamjene, umjesto da je ostala na pravilu od pet zamjena koje je uvedeno 2020.

Tada je pravilo od pet zamjena uvedeno jer se nogomet mjesecima nije igrao zbog koronavirusa, pa je u nastavku te sezone raspored utakmica bio zgusnut. Njegovim uvođenjem htjelo se zaštititi zdravlje igrača. I dok je ono ostalo na snazi u većini europskih liga, engleska Premier liga odlučila se vratiti na staro pravilo s tri zamjene.


- Jako je teško jer nemamo vremena za odmor. Igramo svaka tri dana, a imamo pravo na samo tri zamjene. Meni se čini ludim zašto ne dopustimo pet zamjena. Trebali bi učiniti nešto po tom pitanju, jer ako nastavimo ovako imat ćemo sve više ozlijeđenih igrača. Također, mogla bi se smanjiti kvaliteta utakmica, a to nije najbolje za zabavu, izjavio je Jorginho za "beIN Sports", a prenose talijanski mediji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!