Izvršni odbor Uefe u rujnu će zasjedati na Hvaru

11.04.2022.

17:49

Autor: A.M./Hina

Ante Vučemilović, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Tomislav Svetina

Ante Vučemilović, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Tomislav Svetina

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin primio je u ponedjeljak u Nyonu visoko izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) predvođeno predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem. Tom je prigodom dogovoreno da će Uefin Izvršni odbor u rujnu zasjedati na Hvaru.

Uz predsjednika Kustića u HNS-ovom izaslanstvu su bili izvršni direktor Tomislav Svetina i tehnički direktor Stipe Pletikosa, a s Uefine strane sastanku su nazočili Zvonimir Boban te direktor nacionalnih saveza Zoran Laković.


Kustić je zahvalio predsjedniku Uefe na gostoprimstvu te istaknuo da HNS ima kvalitetnu suradnju s krovnom kućom europskog nogometa.


- Raduje nas da predsjednik Uefe prati zanimljivo natjecanje u Prvoj ligi, a razgovarali smo i o nizu izazova današnjeg europskog nogometa, od tzv. Superlige, preko pandemije, do rata u Ukrajini. Predsjedniku Čeferinu iznijeli smo ideju stvaranja kuće hrvatskog nogometa u Veslačkoj te nam je drago što će Uefa podržati taj projekt, ako uspijemo krenuti u realizaciju, izjavio je u priopćenju predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

- Bilo nam je zadovoljstvo primiti izaslanstvo HNS-a koji je na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Srebrna medalja hrvatske reprezentacije u Rusiji najbolja je inspiracija svakoj manjoj zemlji da se nogometni snovi mogu ostvariti ako uz nogometni talent i vještinu pokažete veliko zajedništvo, uzvratio je komplimentima Aleksander Čeferin te dodao:


- HNS je proteklih godina napravio velike iskorake u izgradnji kvalitetne infratrukture diljem zemlje te će sigurno i dalje imati snažnu podršku Uefe nastaviti istim smjerom. To vrijedi i za potencijalni kamp odnosno kuću nogometa u Zagrebu, što bi bilo odlično rješenje za HNS. Raduje me novi dolazak u Hrvatsku, Hvar je izvrsno odredište za sjednicu našeg Izvršnog odbora, pri čemu će HNS biti nesumnjivo sjajan domaćin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!