09:37 / 07.02.2019.

Autor: A.M./HRT

Iz olupine aviona u Engleskom kanalu izvučeno tijelo

Screenshot: Twitter

Screenshot: Twitter

Foto: - / -

Uspješno je okončana akcija izvlačenja tijela iz malog aviona Paper Malibu koji se srušio u Engleskom kanalu, a kojim su nogometaš Emiliano Sala i pilot putovali iz Nantesa u Cardiff.
Uspješno je okončana akcija izvlačenja tijela iz malog aviona Paper Malibu koji se srušio u Engleskom kanalu, a kojim su nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson putovali iz Nantesa u Cardiff.
Operacija je izvedena u veoma teškim uvjetima, pod jakim udarima vjetra na poziciji 24 milje sjeverno od otoka Guernseyja. Pokušano je i izvlačenje olupine zrakoplova koji se srušio u olujno more 21. siječnja i završio na morskom dnu na 67 metara dubine, ali završili su neuspješno zbog loših vremenskih uvjeta.

Tijelo je dopremljeno na otok Portland, gdje ga je preuzeo mrtvozornik i pokušat će se utvrditi njegov identitet. Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!