15:19 / 11.10.2018.

Autor: K.L./I.L.K./HRT

Ivan Leko pušten iz istražnog zatvora

-

-

Foto: - / -

Prema pisanju Sporze, Club Brugge je dobio potvrdu da Leko nije uključen u namještanje utakmica.
Bivši hrvatski nogometaš, a sada trener belgijskog prvoligaša Club Brugge Ivan Leko, koji je sinoć priveden u Belgiji zbog moguće upletenosti u namještanje utakmica, pušten je danas na slobodu.

Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge rekao je belgijskim medijima kako hrvatski trener osjeća olakšanje nakon takve odluke istražnog suca, no kako je sve proživio veoma emocionalno.
Prema pisanju Sporze, Club Brugge je dobio potvrdu da Leko nije uključen u namještanje utakmica. Iz kluba prvom prilikom žele sjesti za stol s Lekom da razjasne sve detalje ovog slučaja koji je nanio štete i klubu, ali i hrvatskom stručnjaku.

Navijači Club Bruggea stali su uz trenera.

Ivan Leko dao je izjavu, ali mislim da je količina posla trenutno problem. Veliki broj osoba je uhićen pa još nije donesena odluka o puštanju nekih na slobodu. Leko je odgovorio na 20 pitanja, a policija je bila vrlo korektna, rekao je njegov odvjetnik Club Bruggea Walter van Steenbrugge nakon jučerašnjeg ispitivanja.
Istraga je pokrenuta krajem 2017. nakon izvješća Jedinice za sportske prijevare. Njom su obuhvaćene sumnjive financijske transakcije unutar prve belgijske lige, a tijekom istrage su se pojavile naznake na namještanje rezultata utakmica iz sezone 2017./2018.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!