21:27 / 09.03.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Italija, Poljska i Portugal žele domaćinstvo finalnog turnira Lige nacija

Screenshot: twitter

Screenshot: twitter

Foto: - / -

Konačnu odluku o domaćinu donijet će Izvršni odbor UEFA-e na zasjedanju u prosincu ove godine.
Pobjednik premijernog izdanja UEFA Lige nacija bit će odlučen na finalnom turniru u lipnju 2019. godine, a za čije su domaćinstvo zanimanje pokazali Italija, Poljska i Portugal, objavio je Europski nogometni savez (UEFA).

Spomenute tri države, čije će se reprezentacije natjecati u skupini 3 elitnog razreda Lige nacija, jedine su do predviđenog roka predale kandidaturu za domaćinstvo završnog turnira na kojem će sudjelovati četiri prvoplasirane momčadi iz A razreda Lige nacija, a sada imaju vremena do 31. kolovoza predati svu potrebnu dokumentaciju. Konačnu odluku o domaćinu donijet će Izvršni odbor UEFA-e na zasjedanju u prosincu ove godine.

Završni turnir Lige nacija sastoji se od dvije polufinalne utakmice, utakmice za treće mjesto i finala. Polufinala su na rasporedu 5. i 6. lipnja 2019. godine, a dvoboj za 3. mjesto i finale bit će odigrani 9. lipnja.

UEFA je pokrenula ovo natjecanje kao zamjenu za prijateljske utakmice.
Screenshot: twitter

Screenshot: twitter

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!