19:57 / 27.04.2021.

Autor: K.L./Hina

Inter: To ne može preživjeti niti jedan klub

Nogometaši Intera

Nogometaši Intera

Foto: Alessandro Garofalo / REUTERS

Izvršni direktor Intera Beppe Marotta izjavio je da su u vrijeme pandemije koronavirusa prihodi pali toliko da plaće igrača iznose 70 posto prihoda i da to ne može preživjeti niti jedan klub.

- U vrijeme Covida-19 visina prihoda je neizvjesna, ali su zato troškovi postojani. Plaće igrača dosegle su 70 posto prihoda i to ne može preživjeti niti jedan klub. Europski model nogometa je zastario i potrebno je bolje iskoristiti resurse, a projekt Superlige trebao je biti rješenje za takvu situaciju, izjavio je Marotta za talijanske medije.

Projekt europske nogometne Superlige propao je za manje od 72 sata nakon što su Uefa i Fifa i nacionalni savezi zaprijetili oštrim sankcijama.

Prvo je Superligu napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a potom i Atletico Madrid, Inter te AC Milan, pa su u njemu ostala još samo tri kluba - Real Madrid, Barcelona i torinski Juventus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!