19:09 / 09.09.2020.

Autor: K.L./Hina

Infantino: Vraćanje navijača na stadione je cilj, ali zdravlje je važnije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"Ponovno otvaranje nogometnih stadiona za navijače u Europi gdje uskoro počinje nova sezona je "cilj", ali zdravlje treba i dalje ostati prioritet, istaknuo je u srijedu predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.
- Ponovno otvaranje nogometnih stadiona za navijače u Europi gdje uskoro počinje nova sezona je "cilj", ali zdravlje treba i dalje ostati prioritet, istaknuo je u srijedu predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

- Nogomet bez navijača, to jednostavno nije isto, ali zdravlje je važnije, rekao je Infantino nakon sastanka s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom s kojim je razgovarao o nastavku natjecanja na Apeninskom poluotoku gdje Serie A počinje s novom sezonom 19. rujna bez gledatelja.

- Sigurno je da je ponovmo otvaranje stadiona navijačima cilj, ali bez pritisaka i bez određivanja rokova. Radimo ozbiljno da se sve vrati u normalu, dodao je predsjednik FIFA-e kojem je posjet Italiji "prvo službeno post-Covid putovanje".

Osim toga Infantino je kazao da će dati zeleno svjetlo da se u novoj sezoni u Italiji uvede pet zamjena na prvenstvenim utakmicama.

- U ovij situaciji, pet zamjena je dobro rješenje. To bi se trebalo primjenjivati do kraja sezone, a poslije ćemo vidjeti, istaknuo je Gianni Infantino.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!