21:32 / 17.01.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Infantino: Većina saveza je za proširenje SP-a već 2022.

Gianni Infantino, Printscreen Youtube

Gianni Infantino, Printscreen Youtube

Foto: - / -

Napravit će studiju izvedivosti i donijeti konačnu odluku najkasnije do lipnja.
Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je sastanku Izvršnog odbora krovne nogometne organizacije u Marakešu izjavio kako većina članica FIFA-e podržava proširenje završnog turnira Svjetskog prvenstva s 32 na 48 zemalja sudionica već od 2022. godine.

- Većina nogometnih saveza iz svih krajeva svijeta je otvoreno za proširenje Svjetskog prvenstva. Stoga ćemo napraviti studiju izvedivosti i donijeti konačnu odluku najkasnije do lipnja, rekao je Infantino.

Infantino je rekao kako je domaćin SP-a Katar otvoren za suradnju po tom pitanju, ali bi se neke utakmice morale igrati u susjednim zemljama. No, tu bi moglo biti problema jer su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat u lipnju 2017. godine pokrenuli diplomatski i gospodarski bojkot Katara zbog navodnog podupiranja terorizma što Katar odbacuje.

- Mi se bavimo nogometom, a ne politikom, bio je Infantinov odgovor na to pitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!