16:20 / 02.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Infantino o budućnosti nogometa: Manje turnira, manje klubova

Foto: REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Foto: REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Foto: - / REUTERS

"Nogomet će biti potpuno drugačiji nakon koronavirusa", rekao je predsjednik FIFA-e.
- Nogomet će biti posve drugačiji kada se konačno nastavi nakon izbijanja koronavirusa, kazao je predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino u razgovoru za talijansku novinsku agenciju ANSA.

- Nogomet će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more, rekao je šef krovne nogometne organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnjacima, koji su pogođeni tijekom globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

- Moje talijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa obitelji naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila, naglasio je.

Infantino smatra kako će nogomet nakon virusa biti "više uključiv, društveniji i podržavajući."

- Postoji jedna lekcija koju moramo razumjeti, nogomet koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji. Bit će više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji, kazao je Infantino dodavši: - Bit ćemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.

Prošli tjedan Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a financijska sredstva sve više koncentrirana u rukama nekolicine elitnih klubova.

Sugerirao je kako bi moglo biti "manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje momčadi, ali više uravnoteženih".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!