21:27 / 18.09.2020.

Autor: K.L:/HRT

Infantino: FIFA nije u krizi, ali nogomet jest

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo

Foto: - / REUTERS

Prvi put u povijesti Kongres Svjetske nogometne federacije (FIFA) održan je online, a glavna tema je bila koronavirus i njegov utjecaj te stanje u svijetu nogometa.
Prvi put u povijesti Kongres Svjetske nogometne federacije (FIFA) održan je online, a glavna tema je bio koronavirus i njegov utjecaj te stanje u svijetu nogometa.

Hrvatsku su predstavljali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker te voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Prihvaćene su promjene Statuta koje omogućavaju i buduće online održavanje Kongresa Fife, a donesena je odluka i novi uvjeti po kojima igrač može promijeniti reprezentaciju.

Naime, igrači sad mogu promijeniti reprezentaciju ako za onu koju sad nastupaju nisu odigrali više od tri utakmice te u vrijeme tih nastupa nisu bili stariji od 21 godine. Uz ova dva, igrač i trebaju zadovoljiti i niz drugih uvjeta.  

- FIFA nije u krizi, ali nogomet jest. Novac stoga ide tamo gdje mora ići, nogometu - kako bi pomogao nogometu. Nova je FIFA vjerodostojna, moderna, profesionalna i odgovorna. Možete očekivati vrhunsku razinu rukovođenja, zajedno uspijevamo u tome, poručio je predsjednik Gianni Infantino.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!