20:49 / 20.04.2020.

Autor: K.L./Hina

Igrači i trener Arsenala pristali na smanjenje plaća

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Nogometaši londonskog Arsenala i njihov trener Mikel Arteta dogovorili su s klupskim čelnicima smanjenje plaće za 12,5 posto na godišnjoj razini.
Nogometaši londonskog Arsenala i njihov trener Mikel Arteta dogovorili su s klupskim čelnicima smanjenje plaće za 12,5 posto na godišnjoj razini, kako bi pomogli umanjiti negativan utjecaj pandemije koronavirusa na klupske financije.

Klub je objavio da se radi "dobrovoljnom dogovoru", a ako će "Topnici" ostvariti zacrtane ciljeve na travnjaku igračima i trenerskom kadru obećan je povrat "dogovorenih iznosa".

- Dogovor se temelji na pretpostavci da ćemo završiti sezonu 2011/20. i dobiti sav novac što nam pripada od prodaje televizijskih prava. Uštede bi nam pomogle pokriti financijske rizike koje imamo ove sezone, a povezani su s prihodima od utakmica i marketinških aktivnosti, stoji u Arsenalovom priopćenju.- Ovaj potez je posljedica pozitivne i konstruktivne diskusije. U tim razgovorima je jasno istaknuto razumijevanje teške aktualne situacije izazvane pandemijom bolesti COVID-19 i snažna želja da igrači i zaposlenici iskažu podršku Arsenalovoj obitelji.

U ponedjeljak su na smanjenje plaća pristali trener Sheffield Uniteda Chris Wilder i glavni klupski operativac Stephen Bettis, a dogovore s igračima o smanjenju primanja postigli su još prije Watford, Southampton i West Ham.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!