08:13 / 08.02.2019.

Autor: HRT

Identificirano tijelo pronađeno u avionu, radi se o Emilianu Sali

-

-

Foto: - / -

Potvrđeno je kako se radi o Argentincu Sali.
Nakon što je uspješno okončana akcija izvlačenja tijela iz malog aviona Piper Malibu koji se srušio u Engleskom kanalu, a kojim su nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson putovali iz Nantesa u Cardiff, policija je potvrdila kako se radi o Argentincu Sali.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primijećeno jedno tijelo.
Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff u prošli ponedjeljak navečer. Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura te je otišao u Nantes pozdraviti se sa suigračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Po povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara.
Potraga za zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživjelih izuzetno male.

Obitelj se nije pomirila s takvom odlukom pa je organizirala privatnu potragu za koju su zahvaljujući donacijama poznatih igrača i trenera skupili oko 300.000 eura. U prošlu srijedu su pronađena sjedala iz zrakoplova, a četiri dana poslije i zrakoplov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!