19:21 / 16.05.2020.

Autor: K.L./Hina

Ibrahimovićev kip će nakon obnove biti premješten

Zlatan Ibrahimović (Slavko Midzor/PIXSELL)

Zlatan Ibrahimović (Slavko Midzor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kip Zlatana Ibrahimovića koji je u siječnju uklonjen s lokacije ispred stadiona Malmoa nakon što je u nekoliko navrata vandaliziran, vrlo vjerojatno će nakon obnove biti premješten na drugu lokaciju. K.
Kip Zlatana Ibrahimovića koji je u siječnju uklonjen s lokacije ispred stadiona Malmoa nakon što je u nekoliko navrata vandaliziran, vrlo vjerojatno će nakon obnove biti premješten na drugu lokaciju, objavljeno je u švedskom dnevniku Sydsvenskan. 

Tri metra visokom zlatnom kipu, koji je postavljen u listopadu prošle godine, vandali su prvo otkinuli dio nosa, potom ga obojali srebrnom bojom, a na koncu mu otpilili i noge, nakon čega je statua uklonjena.
Sva oštećenja pripisuju se bijesnim navijačima Malmoa, koje je razljutilo to što je legendarni švedski reprezentativac i bivši igrač njihova kluba objavio da namjerava kupiti dionice Hammarbya, konkurentske momčadi iz Stockholma.
Gradsko vijeće je zatražilo pomoć od kluba pri odabiru nove lokacije.
Ibrahimović je trenutno pod ugovor s Milanom, u koji se vratio nakon što je dva mjeseca proveo u Stockholmu, gdje je vrlo često trenirao s momčadi Hammarbyja, što je potaknulo špekulacije o njegovom mogućem povratku u švedsku ligu.
No, to Ibrahimoviću još nije na pameti, jer se nakon nedavnog povratka u Milano oglasio na društvenim mrežama s porukom: "Bog se vratio".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!