15:35 / 09.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Ibrahimović zaigrao na treningu s igračima Hammarbyja

Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/via REUTERS

Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Ibrahimovićev ugovor s Milanom istječe nakon ove sezone, no gotovo sigurno se neće vratiti na San Siro.
Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović priprema se za nastavak sezone, prekinute zbog pandemije koronavirusa, trenirajući u Stockholmu s igračima Hammarbyja, kluba u kojem ima 25 posto dionica.

Švedski list Expressen objavio je video u kojem se vidi kako napadač Milana trenira u manjoj skupini s igračima Hammarbyja.

- Ibrahimović je nazvao i pitao može li se priključiti treninzima, rekao je predsjednik kluba Richard von Yxkull.

Krajem prošle godine Zlatan je ušao u klub kao vlasnik 25 posto dionica. Od tada se pojavljuje na utakmicama, a također je nekoliko puta trenirao u klupskom kampu, no ovo je prvi puta da je trenirao i s momčadi.

Ibrahimovićev ugovor s Milanom istječe nakon ove sezone, a prema pisanju talijanskih medija, gotovo sigurno će napustiti San Siro.

Legendarni švedski napadač vratio se u domovinu sredinom ožujka, kada je u Italiji suspendirano prvenstvo. Za razliku od karantene u Italiji, u Švedskoj su poduzete mnogo lakše mjere za suzbijanje pandemije. Zabranjeno je okupljanje više od 50 ljudi, pa je moguće i treniranje nogometaša.

I dok je navijače Hammarbyja razveselio svojim dolaskom u klub, navijači Malmöa, kluba u kojemu je počeo karijeru, bili su ogorčeni njegovim potezom. U posljednjih godinu dana nekoliko puta je oštećen njegov spomenik postavljen u tom gradu.

Ibrahimović je početkom listopada prošle godine u rodnom gradu dobio spomenik i to u neposrednoj blizini stadiona Swedbank na kojem uigra njegov bivši klub Malmö. Međutim, spomenik je potom išaran sprejevima, paljen bakljama, a na ruku mu je obješena daska za wc. Pločica s njegovim imenom je polivena solnom kiselinom, a zatim je i jedna noga prerezana pa je postojala opasnost da se spomenik Zlatanu sruši.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!