18:22 / 18.03.2020.

Autor: K.L./HRT

Ibrahimović pokrenuo akciju: Želim vratiti još više državi koju volim

Zlatan Ibrahimović (REUTERS/Daniele Mascolo/File Photo)

Zlatan Ibrahimović (REUTERS/Daniele Mascolo/File Photo)

Foto: - / REUTERS

Švedski nogometaš i član Milana Zlatan Ibrahimović donirao je sto tisuća eura za borbu protiv pandemije koronavirusa.
Švedski nogometaš i član Milana Zlatan Ibrahimović donirao je sto tisuća eura za borbu protiv pandemije koronavirusa u Italiji i započeo prikupljanje sredstava s ciljem da se prikupi milijun eura.

- Italija mi je uvijek davala toliko puno i u ovom dramatičnom trenutku ja želim vratiti još više državi koju volim. Odlučio sam pokrenuti akciju prikupljanja pomoći i medicinske opreme za bolnice te koristim svoje društvene mreže i glas kako bi proširio poruku. Situacija je ozbiljna pa pozivam i računam na velikodušnost i solidarnost svih znanih i neznanih, prije svega mojih prijatelja profesionalnih sportaša, neka pomognu koliko god mogu kako bismo zaustavili ovaj virus. Ne radi se samo o videu, trebamo konkretnu pomoć. Zajedno možemo pomoći bolnicama, doktorima i medicinskim sestrama, koji svakodnevno nesebično spašavaju naše živote. I zapamtite, ako virus ne dođe po Zlatana, Zlatan će doći po virus!, napisao je Ibrahimović.

Šveđanin je u svojoj karijeri u Italiji nastupao za Juventus, Inter i Milan. A ove se zime vratio u Milan nakon što je ranije igrao za američki LA Galaxy.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!