10:09 / 24.05.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Halilhodžić tužio Japanski nogometni savez zbog ostavke

Vahid Halilhodžić (Krunoslav Petric/PIXSELL)

Vahid Halilhodžić (Krunoslav Petric/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici", izjavio je Halilhodžićev odvjetnika Lionel Vincent.
Odvjetnici trenera Vahida Halilhodžića predali su tužbu protiv Japanskog nogometnog saveza (JFA) i njegova predsjednika Kozoa Tashima, tražeći simboličnu odštetu u visini od jednog jena radi "obnove časti" bivšeg izbornika koji je smijenjen početkom travnja.

JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici,
izjavio je Halilhodžićev odvjetnika Lionel Vincent.

Tražimo pismo isprike i isplatu odštete u visini od jednog jena, dodao je.

S obzirom da se ovdje ne radi o novcu, "cilj ove tužbe je obnova Vahidove časti", objasnio je odvjetnik, ocjenjujući kako su motivi JFA-a za ostavku Vahida Halilhodića "bili klevetnički i nanijeli su štetu njegovoj časti".

Predsjednik JFA Kozo Tashima je kao razlog za Halilhodžićevu ostavku, samo dva mjeseca od početka SP-a u Rusiji, naveo probleme u komunikaciji između njega i igrača.

Nitko me ni u jednom trenutku nije upozorio da postoji opasnost od ostavke, reagirao je nakon smjene Halilhodžić, dodavši da se osjeća "ponižen".

Imenovan izbornikom u ožujku 2015. Halilhodžić smatra da je ostvario cilj, a to je plasman Japana na šesto Svjetsko prvenstvo.

Japan će u Rusiji igrati u skupini H s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom, a prvenstvo otvara 19. lipnja utakmicom protiv Kolumbije. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!