12:03 / 05.06.2019.

Autor: K.L./Hina

Gianni Infantino ponovno izabran za predsjednika FIFA-e

Gianni Infantino i Davor Šuker (Igor Kralj/PIXSELL)

Gianni Infantino i Davor Šuker (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bivši glavni tajnik Europskog nogometnog saveza (UEFA) prvi je put izabran za predsjednika FIFA-e 2016. godine.
Gianni Infatino vodit će Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) i u sljedećem, četverogodišnjem mandatu do 2023. godine, a ponovni izbor na mjesto predsjednika FIFA-e prvi je put prošao bez glasovanja, jer 49-godišnji Švicarac nije imao protukandidata na Kongresu FIFA-e koji se održava u Parizu.

Naime, uoči izbora za predsjednika predstavnici nacionalnih saveza izglasali su promjene Statuta, a jedna od njih odnosila se na izbor predsjednika, po kojoj se glasovanje ne provodi, ako je samo jedan kandidat za tu dužnost.

Bivši glavni tajnik Europskog nogometnog saveza (UEFA) prvi je put izabran za predsjednika FIFA-e 2016. godine na izvanrednom Kongresu, kada je dobio trogodišnji mandat.

Infantinov reizbor dočekan je pljeskom članova Kongresa, a predsjednik je u svom govoru istaknuo kako je pod njegovim vodstvom FIFA pobjegla od "toksičnog i gotovo kriminalnog okruženja" i vratila se svojim osnovnim vrijednostima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!