Gazzetta: City priprema ponudu za Gvardiola

16.12.2022.

09:15

Autor: HRT/A.V.

Joško Gvardiol

Joško Gvardiol

Foto: Annegret Hilse / REUTERS

Gazzettin novinar Alfredo Pedulla piše da se Manchester City sprema Leipzigu ponuditi između 125 i 130 milijuna eura uz bonuse. Uz to, piše Pedulla, Gvardiol bi godišnje trebao zarađivati od 11 do 12 milijuna eura. 

Gvardiola se već povezivalo s Chelseajem, a nema sumnje da će nakon sjajne partije na Svjetskom prvenstvu interes vrhunskih klubova biti još i veći. Gvardiolov agent Marjan Šišić ranije je rekao da još uvijek nema dogovora s nekim od zainteresiranih klubova. 


- Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerojatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom, rekao je tada Šišić.

Očekuje se da će Gvardiol promijeniti klub uz odštetu od stotinjak milijuna eura. Time bi postao najskuplji braniš u povijesti i s trona skinuo Harryja Maguirea čiji je prelazak u Manchester United koštao 87.1 milijuna eura.


Lijepu svotu zaradit će i Gvardiolov sadašnji klub Leipzig koji ga je od Dinama otkupio za pet puta manju cijenu. Dinamo pak prema dogovoru ima pravo na 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!