23:19 / 24.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Francuzi kreću finalima nacionalnih kupova

Ilusstracija (Foto: REUTERS/Eric Gaillard)

Ilusstracija (Foto: REUTERS/Eric Gaillard)

Foto: - / REUTERS

FFF je predstavio i medicinski protokol koji predviđa početak priprema 11. svibnja.
Predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graet predložio je da se sezona nastavi finalima Kupa i Liga kupa, a potom odigra preostalih 10 kola Le Championnata.

Francuska se nalazi u karanteni do 11. svibnja u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Prvenstvo bi se trebalo nastaviti 17. lipnja, ako to dozvole vlasti. Le Graet se nada kako će sezona nastaviti i ranije.

Njegov prijedlog je da se finale Kupa igra 13. ili 20. lipnja, finale Liga kupa tri dana poslije, a nakon toga i preostalih 10 kola.

- O ponovnom pokretanju prvenstva tek treba odlučiti, ali možda bismo mogli malo promijenili kalendar i prvo igrati finale kupova. Moramo učiniti sve kako bismo pokušali nastaviti sezonu, što je prioritet koji je u četvrtak naglasio i Izvršni odbor UEFA-e, kazao je Le Graet.

FFF je predstavio i medicinski protokol koji predviđa početak priprema 11. svibnja kada bi igrači obavili kardiološke, virološke i psihološke provjere. Nakon toga liječnici bi ih pratili svakodnevno.

U finalu francuskog Kupa trebali bi igrati PSG i St Etienne, a u finalu Liga kupa PSG i Lyon.

Na ljestvici vodi PSG sa 68 bodova, drugi je Marseille s 56 bodova, a treće mjesto drži Rennes s 50 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!