18:16 / 21.10.2021.

Autor: K.L./Hina

Francuzi će igrati prvenstvenu utakmicu u Kini?

Trener Monaca Niko Kovač s igračem Rubeno Aguilarom

Trener Monaca Niko Kovač s igračem Rubeno Aguilarom

Foto: Eric Gaillard / REUTERS

Francuska liga (LFP) namjerava u veljači odigrati prvenstvenu utakmicu Monaco-Lyon u Kini, no još treba ishoditi pristanak FIFA-e.

Utakmica 23. kola Francuske lige Monako-Lyon igrala bi se 5. veljače 2022. godine, a oba kluba su pristala na putovanje u Kinu. To bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje europske lige na drugom kontinentu s obzirom da su se dosad odigravale samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.

Francuska liga je želi izaći na međunarodno tržište jer su prihodi od njezinih međunarodni TV-prava i dalje vrlo niska u usporedbi s drugim velikim europskim ligama.  Prema L'Équipeu, utakmica bi se igrala u Šangaju, a predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas razgovarao je o tome prošle subote s vlasnikom Monaca Olegom Petrom.

Projekt ipak ostaje podložan pristanku FIFE, koja se već ranije suprotstavljala sličnim projektima španjolske La Lige, koja je uzalud pokušavala organizirati u Miamiju utakmicu Girone i Barcelona, a potom i susret Villarreal-Atlético Madrid.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!