Francuska ministrica: Krivi su navijači Liverpoola!

30.05.2022.

09:03

Autor: A.M./Hina

Navijači Liverpoola tijekom slavlja na ulicama grada

Navijači Liverpoola tijekom slavlja na ulicama grada

Foto: Phil Noble / REUTERS

Za kaos na finalu Lige prvaka krivi su isključivo navijači Liverpoola s krivotvorenim ulaznicama, rekla je francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera.

Finale između Liverpoola i Real Madrida na pariškom Stade de Franceu počelo je s 35-minutnim zakašnjenjem nakon što je policija pokušala spriječiti ljude koji su pokušavali bez ulaznica ući na francuski nacionalni stadion, dok su se neki vlasnici ulaznica žalili da ih nisu pustili.


Televizijske snimke pokazuju kako policija rastjeruje ljude ispred stadiona. Deseci pojedinaca nasilno su ušli na stadion, a no mnogo njih je ostalo vani, uključujući djecu, a policija je upotrijebila suzavac.


- Velik broj navijača Liverpoola koji su se pojavili bez valjanih ulaznica odgovorni za početne probleme s kontrolom publike u finalu Lige prvaka. Dogodilo se, prije svega, ovo masovno okupljanje britanskih navijača kluba iz Liverpoola, bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama, rekla je u ponedjeljak za francuski radio RTL francuska ministrica sporta.


Francuska će biti domaćin Olimpijskih igara 2024. i Svjetskog prvenstva u ragbiju 2023. godine.


Britanska ministrica sporta Nadine Dorries i izvršni direktor Liverpoola Billy Hogan pozvali su na istragu zbog prizora na stadionu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!