16:13 / 20.04.2020.

Autor: K.L./Hina

FIFPro: Raste depresija kod nogometaša

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

U istraživanju FIFPro-a provedenom između 22. ožujka i 14. travnja sudjelovalo je 1134 nogometaša i 468 nogometašica.
Više od 10 posto nogometaša izjavilo je kako su imali simptome depresije otkako su prekinuta natjecanja zbog izbijanja pandemije koronavirusa, objavila je Udruga profesionalnih nogometaša FIFPro koja je provela istraživanje.

U istraživanju FIFPro-a provedenom između 22. ožujka i 14. travnja sudjelovalo je 1134 nogometaša i 468 nogometašica iz Engleske, Francuske, Švicarske, Južnoafričke Republike i SAD-a, a od tog broja 22 posto igrača i 13 posto igračica prijavilo je simptome kompatibilne depresiji.

- Postotak onih koji su prijavili simptome mnogo je veći kod onih koji su zabrinuti za svoju budućnost u nogometnoj industriji. Ali, ako bismo stavili pritisak na njih da se vrate u okruženje u kojem bi oni osjetili kako je ugrožena njihova sigurnost, tada bi se tjeskoba i zabrinutost još povećali, objavio je FIFPro koji je svoje istraživanje obavio u suradnji sa Sveučilišnom bolnicom u Amsterdamu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!