19:51 / 24.02.2022.

Autor: K.L./Hina

FIFA: Zabrinuti smo zbog tragične situacije

Gianni Infantino

Gianni Infantino

Foto: Matthew Childs / REUTERS

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je vrlo zabrinut zbog "tragične situacije" nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

- Ono što sam vidio šokiralo me. Jako sam zabrinut zbog ove situacije. FIFA osuđuje korištenje sile, rekao je Infantino na konferenciji za novinare.

Rusija bi 24. ožujka trebala ugostiti dodatnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Poljskom, a onda, eventualno, 29. ožujka ugostila bi okršaj s boljim iz utakmice Češka Švedska. Svi navedeni, osim Rusije, pozvali su FIFU da povuče utakmicu iz Rusije.

Na događaje u Ukrajini odgovorilo je i Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), koje osuđuje napad na Ukrajinu.

- Suočeni s ovom humanitarnom tragedijom koja je pogodila Ukrajinu, AIPS osuđuje odluku Vladimira Putina da izvede, kako je sam rekao, specijalnu vojnu operaciju koja potresa ne samo Ukrajinu, već i Europu i svijet, navodi AIPS u izjavi, u kojoj se kaže da je ovom ruskom vojnom operacijom prekinuto i olimpijsko primirje jer će se Paraolimpijske igre održati u Pekingu od 4. do 13. ožujka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!