FIFA uvodi nova nogometna pravila?

18.07.2021.

12:20

Autor: T.D./HRT

FIFA

FIFA

Foto: Sport / Shutterstock

Španjolski list "Mundo Deportivo" piše kako FIFA razmatra i testira nova nogometna pravila.

FIFA u mlađim nogometnim kategorijama već isprobava četiri važne promjene, a primjena takvih pravila drastično bi promijenila izgled najpopularnije igre na svijetu.

Radi se o četiri promjene, a spominje se kako bi utakmica bila podijeljena na dva poluvremena po 30 minuta, a vrijeme se zaustavlja kod svakog prekida, po uzoru na košarku i futsal. Cilj je imati pola sata efektivne igre.

Broj dozvoljenih izmjena igrača tijekom utakmice je neograničen. U ovom trenutku zbog pandemije dozvoljeno je napraviti po pet izmjena tijekom utakmice, dok su u slučaju produžetaka dozvoljene i dodatne promjene.

Piše se kako će biti moguće izvesti out nogom. To će stvoriti opasnije situacije nakon prekida jer će lopta lakše doći do kaznenog prostora protivnika.

Žuti karton značit će i privremenu suspenziju od pet minuta te "hlađenje" izvan terena.

Ove promjene već su isprobane na turniru "Budućnost nogometnog kupa", na kojem sudjeluju ekipe PSV-a, AZ Alkmaara, Leipziga i Bruggea u uzrastu do 19 godina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!