12:00 / 31.10.2018.

Autor: Hina

FIFA razmatra uvođenje većeg broja reprezentacija i na SP-u u Kataru

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gianni Infantino je u srijedu izjavio kako misli da je proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, umjesto 32 koliko ih sada sudjeluje, "izvedivo" od 2022.
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je u srijedu izjavio kako misli da je proširenje Svjetskog prvenstva na 48 reprezentacija, umjesto 32 koliko ih sada sudjeluje, "izvedivo" od 2022. i SP-a u Kataru te da će se o tome izjasniti početkom 2019.

Odlučili smo povećati broj sudionica svjetskog prvenstva sa 32 na 48, kazao je Infantino na godišnjem kongresu Azijske nogometne konfederacije u Kuala Lumpuru.
To bi stupilo na snagu 2026. (u SAD-u, Kanadi i Meksiku). Hoće li se to dogoditi 2022? Poznajete me.To je moguće. Zašto ne?
, rekako je Infantino koji bi lako mogao ponovno biti izabran za predsjednika FIFA-e u lipnju 2019.
To je izvedivo. Razgovaramo s našim prijateljima Kataranima. Razgovaramo s dosta drugih prijatelja iz regije. Nadamo se da ćemo to moći ostvariti, dodao je.
Dodati 16 reprezentacija organizaciji svjetskog prvenstva moglo bi jako zakomplicirati posao domaćinu Kataru.
Katar "još uvijek razmatra je li to moguće izvesti", izjavio je za France Presse Hassan al-Thawadi, koji vodi organizaciju SP-a 2022. Ali to će biti odlučeno prije kvalifikacija. Negdje u prvom tromjesečju iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!