19:04 / 26.10.2018.

Autor: A.M./Hina

FIFA protiv utakmice španjolske lige u SAD-u

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino

Foto: - / -

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino usprotivio se ideji španjolske lige da se prvenstvena utakmica između Girone i Barcelone u siječnju odigra u SAD-u.
Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino u petak se usprotivio ideji španjolske lige da se prvenstvena utakmica između Girone i Barcelone u siječnju odigra u SAD-u.

Naravno da smo raspravljali o prijedlogu španjolske lige da službenu utakmicu odigra izvan Španjolske, konkretno u Miamiju i zaključili smo kako bi se sve prvenstvene utakmice morale igrati na teritoriju te zemlje
, izjavio je Infantino nakon sjednice Upravnog odbora FIFA-e u Ruandi.

Španjolski nogometni savez (RFEF) je u kolovozu potpisao kontroverzni 15-godišnji ugovor s tvrtkom Relevent Sports kako bi pojačao prisutnost La Lige na tlu SAD-a, a jedna od stavki tog ugovora bila je i igranje jedne utakmice na američkom tlu svake sezone.

Ako dobijemo službeno očitovanje FIFA-e prema kojemu će igranje utakmice u SAD-u biti zabranjeno odmah ćemo slučaj prijaviti međunarodnoj sportskoj arbitraži, rekao je glasnogovornik La Lige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!