14:31 / 27.04.2020.

Autor: I.L./Hina

FIFA predlaže da se uvede do pet zamjena po utakmici

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

FIFA dodaje da bi izmjene trebale biti izvedene u tri intervala plus poluvrijeme.
FIFA je u ponedjeljak predložila privremenu mjeru prema kojoj bi momčadima bilo dopušteno do pet zamjena po utakmici umjesto dosadašnje tri.

FIFA smatra da bi ta ideja pomogla momčadima u borbi protiv zgusnutog rasporeda utakmica jednom kada nacionalne lige nastave prekinuta prvenstva i pokušaju ih završiti u što kraćem roku.

Ovaj prijedlog treba odobriti FIFA-ino tijelo IFAB koje donosi odluke o pravilima, a konačnu riječ će dati organizatori natjecanja.

- Svakoj momčadi će biti dopušteno na utakmici izvesti pet zamjena, uz mogućnost još jedne zamjene u slučaju da se igraju produžeci, navodi se u priopćenju FIFA-e.

FIFA dodaje da bi izmjene trebale biti izvedene u tri intervala plus poluvrijeme.

Ova bi se mjera počela provoditi ove sezone i nastavila bi se i iduće sezone, a odnosila bi se i na sve međunarodne utakmice igrane do 31. prosinca sljedeće godine.

FIFA također ističe i kako bi se nogomet trebao nastaviti tek kada zdravstvene službe i vlade objave da je igranje utakmica apsolutno sigurno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!